sadsad x
asdasd

Gerçek Hayat - Nisan 2022 / Sayı 1078

Ketebe Dergi  Gerek Hayat Dergisi Barkod : 4348721091078
24,00 TL
Parapuan :
480
Yazar : Gerek Hayat Dergisi Yayınevi : Ketebe Dergi Ebat : 19,5x27 cm Cilt Tipi : Kitap Kağıdı Dil : Türkçe Barkod : 4348721091078
Planlanan Kargoya Teslim : 15.05.2024
Tavsiye Et Fiyat Alarmı
Not :
750 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO BEDAVA !
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Öneri Kutusu
  • 1078. SAYI - 2022

    Gerçek Hayat’ta bu ay

    TAHRİF HAREKETLERİ

    Gerçek Hayat, özel sayı tadında hazırladığı 1078. sayısında, Peygamber efendimize, Kur’an’a, hadislere ve sahabelere yapılan saldırılar ile İslam’ı tahrif etmeye çalışan fitne hareketlerini ele alıyor. Modernistlik, deistlik, laikperestlik, hadis inkârcılığı, neoselefilik, vahhabilik, diyalogculuk, mealcilik, şarkiyatçılık, mezhep düşmanlığı, haricilik ve daha onlarca tahrif hareketinin maskesi teker teker düşüyor. Bu ayki ‘Yuvarlak Masa Sohbetleri’ buluşmasında ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım ve Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Akif Dursun, din tüccarlarını ve oryantalist zihniyeti masaya yatırıyor. Din hakkında kim neye göre nasıl konuşuyor? Detaylar Gerçek Hayat Nisan sayısında…

    • Abir En NahasSuriye ve Ukrayna... hatta sen ey FİFA...’ başlığını attığı yazısında Ukrayna Savaşı ile tamamen ayyuka çıkan batının Mülteci alımındaki çifte standartlı yaklaşımına dikkat çekiyor.
    • Atilla Diş bu ayki yazısında Türk donanmasının denizaltındaki sessiz devrimini kaleme alıyor.
    • Bağdagül Öz, zeytin ağaçlarının yok edilmesine sebep olacak kanunu ‘Ölmeyecek ağacı öldürmeye kalkmak’ başlıklı yazısıyla eleştiriyor.
    • Nisan sayısındaki yazısında yaşanan sorunların maddi değil manevi olduğunu ifade eden Kemal Özer, Oryantalist kafa için ‘Akıl ve çıkarlarını put edinen İngilizleştirilmiş türler’ tanımını kullanıyor.
    • Din tahsilindeki çıkmazları ve cumhuriyetle birlikte her yere çöreklenen modernist zihniyeti ele alan Prof. Dr. Bedri Gencer, Müslümanları ilahiyat fitnesiyle yüzleştiriyor.
    • İlahiyat fakültelerinde okutulan kitaplardaki küfür ifadelerini derleyen Tolga Saçıkara, ‘Dinimi seven Müslüman Olsa’ başlıklı yazısında Oryantalist neşriyatın yaydığı fitneleri gün yüzüne çıkarıyor.

    Tahrip Hareketleri konusunda Süleyman Şahin’in sorularını cevaplayan Ebubekir Sifil Hoca, Türkiye’nin laiklikten başka bir dünya görüşüne kapalı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’deki Müslümanların ‘Kızılelma’ ihtiyacına dikkat çekiyor.  

    Şükrü Kanber bu ayki yazısında, Emine Şenlikoğlu ile Fatih Altaylı arasında yaşanan Milli Eğitim tartışmaları üzerine, Türk eğitim sisteminin ithal ettiği batı normlarını kaleme alıyor.

    Kemal Özer ve Taha Kermani’ye verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna savaşını ve bölgede yaşanan sorunları değerlendiren Kırım Tatar Türkleri Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Rusya ve Ukrayna hakkında merak edilen onlarca soruya çarpıcı cevaplar veriyor.

    Rusya’nın Ukrayna’yı istilasının muhtemel sonuçlarını yazan Erol Yarar, savaşın hem iki ülkede hem de bölge ülkelerinde çıkaracağı iktisâdî krizleri işaret ediyor ve çözüm yolları sunuyor.

    Avrupa’nın ‘beyaz mülteci’ skandalını yazan Tevfik Şahin, sosyal medyada defalarca gündeme gelen beyaz, sarışın ve mavi gözlü mültecilerin, diğer mültecilerde farklı olduğu ifadelerini ‘Sarı saçlım, mavi gözlüm neredesin?’ yakıştırmasıyla ele alıyor. 

    • Alimcan Abled, Ukrayna savaşında Çin’in uyguladığı stratejiyiÇin için Rusya bir olta, Ukrayna ise yem’ başlığıyla değerlendiriyor.

    Antalya’da 11 -13 Mart tarihlerinde toplanan ‘diplomasi forumunda Afganistan Dışişleri heyetinin taleplerini analiz eden Bülent Tokgöz, Afganistan’ın önündeki iki seçeneği gösteriyor:  Tanınma veya bölünme…

    1. Mehmet Doğan, Nisan sayısındaki yazısında Covid buhranının 1929 buhranıyla benzer yönlerini ele alarak çözüm yolları sunuyor.

    Putin’in 2014 yılında kullandığı ‘Soluk renkli at dünyanın üzerinde tepinirken’ sözlerini yazısının başlığına taşıyan Ömer Kayani, Rusya ve Batı çekişmesini inceliyor.

    • Balkan Postası Davut Nuriler
    • Ortadoğu Postası Feyza Gümüşlüoğlu
    • Türkistan Postası Samir Babaoğlu
    • Afrika Postası ise Mamadou Abdoul’un kaleminden çıkıyor.


Editör Tavsiyesi Tümünü Gör
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.