sadsad x
asdasd

Nihayet - Aralık 2021 / Sayı 084

Ketebe Dergi  Nihayet Dergisi Barkod : 4348721100084
20,00 TL
Parapuan :
400
Yazar : Nihayet Dergisi Yayınevi : Ketebe Dergi Ebat : 22x28,5 cm Cilt Tipi : Kitap Kağıdı Dil : Türkçe Barkod : 4348721100084
Planlanan Kargoya Teslim : 21.04.2024
Tavsiye Et Fiyat Alarmı Stoklara düşünce haber ver
Not :
750 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO BEDAVA !
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Öneri Kutusu
  • 84.SAYI - ARALIK 2021

    MAHALLİ BASIN: SAMİMİ, MÜTEVAZI, DERTLİ

    Mahalli matbu basın, ulusal basının hemen yanında, çoğu kez onun destekçisi ve ortağı olarak yaşadı. Sadece orta ve büyük ölçekli şehirlerde değil, küçük ilçelerde bile matbu basına mensup gazeteler çıktı. Çoğu da, bir ailenin fedakârlıklarıyla. Mahalli basın, çoğu kez matbu olarak sönse de, bugün internette yaşamayı sürdürüyor. Mecra her ne kadar online olsa da içerik yine mahalli. Nihayet’in bu sayısı basının mahalli yakasındaki emekçilerine bir selam, bir vefa sayısı niteliğinde.

    Dosya, Kübra Kuruali Yaşar’ın Kastamonu Gazetesi’nin yazı işleri müdürü Cemil Özer’le yaptığı  söyleşi ile açılıyor. Ardından Karaman’da bir şehir dergisi olarak okurla buluşan İmaret’in editörlerinden Burhan Yemiş’in yazısı yer alıyor. Yemiş, küçük bir kentte yayıncılık yapmanın zorluklarına rağmen kazandırdıklarını anlatıyor. Ömer Yalçınova ise Kahramanmaraş’ın “yedi güzel adam”ı üzerinden edebiyat ve yerel basın ilişkisini kaleme alıyor. Erzurum üzerine efemera toplayan ve bu konuda nice çalışmaya öncülük eden Alparslan Kotan da kendi macerası üzerinden Erzurumiyatçılığı masaya yatırıyor. Aleyna Ayan’ın yaptığı söyleşide Prof. Dr. Süleyman İrvan da yerel gazeteciliğin problemlerini akademik bir gözle yorumlayıp, aktarıyor. Bu ay Nihayet’in okurlarına bir de sürprizi var. Derginin bulunduğu mahallenin yerel haberlerine odaklanarak hazırlanan Merkezefendi Postası gazetesi ek olarak okura sunuluyor.

    Nihayet’in Kayıtlar, Hayat Memat ve Kültür Atlası sayfalarında da okuru birbirinden önemli yazılar bekliyor.

    Mustafa Özel, “Annesiz (Evsiz) Toplumun Şiiri” başlıklı yazısıyla Üstad Sezai Karakoç’a ve onun yaşamına odaklanıyor.
    Kübra Kuruali Yaşar ve Merve Akbaş da Diriliş Partisi’nin eski yöneticilerinden, Karakoç’un yakınında bulunan Çağlayan Ömerustaoğlu ile bir söyleşi gerçekleştiriyor. Söyleşide Ömerustaoğlu, Karakoç’u işaret ederek “Okyanus hâlâ orada, herkes kovası kadar alabilir!” diyor.

    Cihan Aktaş, yeni kitabı Ketebe Yayınları’ndan okurla buluşan Suat Köçer’in ilk romanı üzerine eğiliyor.

    Zeynep Özel, yılın en uzun gecesi olan şeb-i yeldayı ve İran kültürüne yansımalarını aktarıyor.

    Hüsna Baka, Türkiye’nin mantarları, mantar toplayıcılığı ve bitki âlemi üzerine yazıyor.

    Mustafa Uçurum Alman şiirinin en önemli isimlerinden Rainer Maria Rilke’nin eserlerini incelerken, Ahmet Fatih Andı ses getiren ABD yapımı Homeland dizisini masaya yatırıyor.

    “Evrak-ı Perişan Arasında” serisine devam eden Necati Tonga, Suut Kemal Yetkin’in hatırlarının üçüncü bölümünü okura sunuyor. Bu bölümde Yetkin’in Sanat ve Edebiyat gazetesi etrafındaki ilişkilerine odaklanıyor.

    Son sergisi “Zuhur” hakkında yapılan söyleşide Saime Rikkat Çelebi Pesen sanat anlayışını anlatırken, Şeyma Samur eğrisi ve doğrusuyla modern tıbbın sunduğu sağlık algısı üzerinde duruyor.

    Ayrıca,

    Mustafa Olgun, “Rastlaşmalar” başlığı altında Somali’yi fotoğraflı izlenimlerle sunuyor.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.