sadsad x
asdasd

Derin Tarih - Şubat 2025 / Sayı 155

Ketebe Dergi  Derin Tarih Dergisi Barkod : 9772147055007
100,00 TL
Parapuan :
2000
Yazar : Derin Tarih Dergisi Yayınevi : Ketebe Dergi Sayfa Sayısı : 133 Ebat : 21x27,5 cm Cilt Tipi : Kitap Kağıdı Dil : Türkçe Barkod : 9772147055007
Planlanan Teslimat : 21.03.2025
Tavsiye Et Fiyat Alarmı
Not :
750 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO BEDAVA !
  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Öneri Kutusu
  • 155. Sayı - Şubat 2025

    Derin Tarih olarak bu sayımızda Afrika Boynuzu’na odaklanırken, hafızalarımızın derinliklerinde güzel hatıralarla yer eden bir coğrafyanın serencâmını dikkatlerinize sunuyoruz. Bugün hâlâ çok sayıda devletin gözlerini üzerine diktiği Afrika Boynuzu, hem konumu hem de taşıdığı potansiyel itibariyle, bundan sonra da önemini hiç kaybetmeyecek gibi görünüyor.
    Gündemi dikkatle takip eden okurlarımız, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü barış diplomasi neticesinde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed arasında varılan mutabakatı gözden kaçırmamıştır. Türkiye’nin bölgede nasıl olup da böylesine etkinlik kazanabildiği sorusunun cevapları dosyamızın satır aralarında saklı.

    “Çatışmaların Odağında Afrika Boynuzu” dosyamızda ilk olarak Prof. Dr. Ahmet Kavas “Siyaset bilimin teorileri Afrika Boynuzu’nda neden tutmuyor?” sorusu üzerinde dururken Prof. Dr. İdris Bostan Osmanlıların Somali’deki faaliyetlerini kaleme aldı. Doç. Dr. Murat Yiğit İsrail’in Afrika Boynuzu’nda yürütülen siyasetin bir parçası olmak amacıyla gerçekleştirdiği Falaşa Operasyonlarının perde arkasını satırlarına taşırken Dr. Kaan Devecioğlu Jeopolitik ve ekonomik açıdan kritik bir öneme sahip olan Afrika Boynuzu’nda Türkiye’nin barış yapıcı rolünü değerlendirdi. Fatma Toksoy ise Afrika’ya giderek sömürgeciliği başlatan ilk misyonerleri yazdı.

    “Çatışmaların Odağında Afrika Boynuzu” dosya konusu haricinde ise Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. İsmail Güleç, Prof. Dr. Kahraman Şakul, Prof. Dr. Mustafa Budak, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Prof. Dr. Abraham Marcus, Dr. Ahmet Uçar, Enver Beşinci, H. Yıldırım Ağanoğlu, Arif Emre Gündüz, Şeyma Üstün, Tahir Günay, Fatma Türk Toksoy ve Canan Aytaş gibi araştırmacı, yazar ve akademisyenlerden oluşan birçok kişi de birbirinden kıymetli yazılar kaleme aldı.
    Derin Tarih ek olarak bu ay, son Osmanlı vakanüvisi Abdurrahman Şeref Efendi’nin Tanzimat-ı Hayriyye kitabını bütün okurlarına armağan ediyor.

    Tarih Okuyan Şaşırmaz.

Editör Tavsiyesi Tümünü Gör
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.