- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
- Öneri Kutusu
-
133. Sayı Aralık 2025
Bu derginin her sayfası gönüllü lezzet taşıyıcısı… Evinizin gözbebeği mutfağınızı lezzetler arası uzun, türüm türüm, sıcacık, unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak… Geri döndüğünüzde bir de bakmışsınız sofranız dilden dile anlatılır, “Aman nazar değmesin!” diye dua edilir olmuş…
Biz Lokma ekibi olarak araştırdık, denedik, en güzeline erişmek için çabaladık! Sonunda derledik toparladık, sepetimizi hazırlayıp siz kıymetli okurlarımızın karşısına çıktık. Sizler için neler mi var?
Lokma Dergisi ile bu ay, mutfağın en bereketli zamanlarından birine giriyoruz. Lahanaların “Tam Mevsimi”, tencerelerde, fırınlarda ve salatalarda kendine güvenle yer açtığı bir dönem. “Ayın Meyveleri” mandalina ve limon, hem ferahlığı hem güneş kokusunu sofralarımıza taşıyor. Bir de “Ayın Güzeli” var ki… Trabzon hurması! Renginin sıcaklığıyla, tadının yumuşaklığıyla tam bir kış masalı. “Sağlıklı Lezzetler” fit shotlarla enerji verirken, “Özel Dosya”mızda kestane mantarının mutfağa kattığı o derin, topraksı lezzetin izini sürdük. Uzaklara gitmek isteyenlere “Dünya Mutfağı”ndan çorbalar seçtik; her kaşıkta başka bir kültüre yolculuk var. “Lokma Fırını”ndan çıkan pofuduk poğaçalar sizi hemen çocukluğunuza götürürken, “Lokma Pastanesi” bu ay kış baharatlı tatlılarla evlere mis gibi tarçın, kakule, zencefil kokusu yayıyor. Ve elbette… “Bir Masanın Etrafında” toplanmayı, sohbeti, paylaşmayı seven herkes için büyük bir kutlama var bu sayıda: Lokma tam 11 yaşında! Boğazdan geçen her lokmanın bir anıya dönüştüğü bu güzel yolculukta bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.
